Помощ за бедстващите

Осигурената от Асоциацията на Лайънс клубовете в България малка техника – багери, челни товарачи и малки двуосни самосвали потегли и ще работи в Каравелово, едно от най-пострадалите от наводнението села. Веднага след бедствието Асоциацията на Лайънс клубовете в България поиска и получи от Фондацията на Международната Лайънс организация LCIF Lions Clubs International Foundation грант на стойност 20 000 USD, с който да се помогне за възстановителните работи по отстраняване на наносите и отпадъците от наводнението.

Първа мисия стартира – малката техника, осигурена от Асоциацията на Лайънс клубовете в България Дистрикт 130 с финансов грант от Lions Clubs International Foundation от вчера е в действие в с.Каравелово. Тя помага в разчистването на пораженията от наводненията и огромната трагедия, сполетяла района. Наравно с машините група доброволци от ЛК “Евридика” и ЛК“Пловдив” оказаха помощ с ръчен труд на още три пострадали къщи, за да се отвори път за техниката.
Втора мисия изпълнена – отново дами от Лайънс клуб Евредика Пловдив, заедно с Лео клуб Пловдив и ЛК Стара Загора Августа, бяхме в Каравелово. Да, опитваме се и помагаме с ръчен труд, но незаменими се оказват малогабаритните машини, които осигурихме с грант от Lions Clubs International Foundation… Пораженията са огромни и всеки следващ път, в който сме там, оценяваме ситуацията и ефективната работа на осигурената техника.
Където има нужда, там са и Лайънс!

 

Може би искате да прочетете и...