200 книги за Библиотека Родина

Международният ден на книгата 23 април се отбелязва в цял свят от различните правителства, неправителствени организации и културни институции, чиято дейност е обвързана с книгата и литературата. Той е посветен на всички четящи и се отбелязва с цел популяризиране на четенето, книгоиздаването и защитата на авторското право.

С отбелязването на Световния ден на книгата от ЮНЕСКО през 1995 г. се стремят да насърчат колкото се може повече млади хора да открият удоволствието от книгите, като едновременно с това покажат уважението си към незаменимия принос към авторите и преводачите.
Датата 23 април се свързва с рождения ден на Шекспир, Морис Дрюон, Владимир Набоков и с кончината на испанския писател Мигел де Сервантес.

Нека на този ден отново си припомним, че четенето е наистина важен ключ към успеха и че качествените книги са един безкрайно достъпен начин за духовно развитие, извисяване на интелекта и знанието, човешкия стремеж към самоусъвършенстване.

В чест на деня на книгата членовете на Лайънс клуб Стара Загора – Августа предоставиха и дариха 200 книги на библиотека „Родина“. Дарението връчи президента на клуба Елена Янкова на специална церемония по повод на празника, състояла се в книжарница „Приятели“.

Приятно четене на нова или любима книга, старозагорци!

Може би искате да прочетете и...