Фитнес на открито в парк „Тракия“

На 18.12.2014 в парк „Тракия“ бе открит нов фитнес на открито – дар за старозагорци.

Децата, играещи в слънчевия ден, веднага изпробваха уредите: мултифункционален тренажор, мултифункционален тренажор за изтласкване, лежанка за коремни преси и гърди, уред за „лунно ходене“, кардио тренажор и тренажор за разтягане и укрепване на краката. Успешно изпълненият проект е резултат от екипната работа на двата старозагорски Лайънс клуба – „Тракия“ и „Августа“, Обществен дарителски фонд и Община Стара Загора. Стойността на проекта е 19 200 лв., като Общината подпомага каузата с общинското място и 9000 лв. 2000 лв. са насрещно финансиране от Обществен дарителски фонд, а 7000 лв. са събрани на обща благотворителна вечер на Лайънс клубовете.

Водосвет за новата придобивка отслужи отец Йордан Карагеоргиев.

Представител на Община Стара Загора бе зам.-кметът Иванка Сотирова. Г-жа Сотирова каза, че мястото на тази фитнес площадка на открито е много внимателно избрана – непосредствено пред сградата на бившето кино „Ж. Диманов“, което в момента се превръща в Младежки център, така че всички негови посетители ще могат да потренират и да се разтоварят на стрийт фитнеса. Тя благодари на неправителствените организации, които са инициирали проекта, определи го като добър коледен подарък към децата и младите хора на града и пожела на всички присъстващи и на всички старозагорци красиви празници.

Президентът на Лайънс клуб „Тракия“ Златко Танев връчи плакет в знак на благодарност на Община Стара Загора, а президентът на Лайънс клуб „Августа“ Димитър Янков – плакет на Даниела Димова, председател на ОДФ-Стара Загора и пълната документация на фитнес центъра на зам. кмета.

Може би искате да прочетете и...