Лайънс клуб Стара Загора Августа и кризисен център за жени и деца, пострадали от насилие „Самаряни“

Лайънс клуб Стара Загора Августа подадохме ръка на нашите приятели от кризисен център за жени и деца, пострадали от насилие „Самаряни“ с проекта ни „Лео и Лайънс градини от зеленчуци, билки, плодове и цветя“
✅Облагородяването на пространствата около нас, засаждането и отглеждането на екологични зеленчуци, плодове, билки и красиви цветя са част от нашата зелена мисия LionsGreenMission .
✅Заниманията в градините от зеленчуци, плодове, билки и цветя заедно винаги ни дават нови умения, знания и ни правят по-добри.
✅През 4-те години, в които реализираме проекта ни и виждаме реколтата от дарените разсади и семена, както и усмивките на децата и възрастните, се уверихме, че това е най-добрата формула за успеха на нашата кауза за по-добра среда, начин на живот и по-чиста околна среда.
Приятелите ни мислят така: “ През м. Април, по време на едно от самарянските ни събития, Анастасия Гидикова от „Лайънс клуб Стара Загора Августа“ ни разказа за Проекта „Лайънс и Лео градини с билки, зеленчуци и плодове“.  Инициативата на „Лайънс клуб Стара Загора Августа“ учи деца и млади хора как да оформят лехи, да садят в оранжерии полезна храна, която да консумират. Идеята е малки и големи активно да участват в дейностите чрез труд, за да развият практически умения и да се докоснат до ползите от докосване до земята и отглеждане на растения.Когато разбрахме за възможността Кризисен център „Самарянска къща“  да бъде сред избраните места за оформяне на зеленчукова градина, бяхме възхитени… Винаги сме мечтали част от намиращото се около „Самарянска къща“ пространство да се превърне в място, в което да можем да засаждаме заедно с жените и децата зеленчуци и подправки.

През м. Май, нашите приятели от „Лайънс клуб Стара Загора Августа“, обработиха мястото, което заедно избрахме като най-подходящо за оформяне на зеленчукова градина. Не беше лесно… земята не беше обработвана 15 години, но никой не се отказа, докато земята не беше подготвена за засаждане!

Дареният ни разсад: 22 корена домати, 22 корена краставици и 3 корена тиквички вече са по своите редове в самарянската градина…, протегнатата ръка на новите ни приятели от „Лайънс клуб Стара Загора Августа“, случи чудеса!

Благодарим за създадената възможност – жените и децата да се докосват до земята по нов начин, грижейки се за засадените зеленчуци. Вярваме, че този вид терапия ще  подкрепя по нов начин жените и децата в Кризисен център „Самарянска къща“!

Благодарим на Таня Димитрова, Президент на „Лайънс клуб Стара Загора Августа“, хора, които вдъхновяват околните с каузата за по-добра среда, начин на живот и по-чиста околна среда!“

Ние служим със сърце!

Може би искате да прочетете и...