15-та Национална Конвенция на АЛК и награда Клуб на годината

 • DSC04864a - обща
 • DSC04816a
 • DSC04818
 • DSC04821a
 • DSC04827a
 • DSC04833a
 • DSC04841a
 • DSC04846a
 • DSC04847a
 • DSC04855a
 • DSC04862a

100 години Lions International, 25 години Лайънс в България и Европа форум 2016 София – това бяха главните акценти по време на 15-та Национална Конвенция на Асоциацията на Лайънс клубовете Дистрикт 130 България, проведена в края на май 2016 г. във Велинград. Делегати от Лайънс клубовете от цялата страна взеха участие в проявата, където бе дадена равносметка за изпълненото през 2015-2016 Лайънс година.

В обръщението си Дистрикт Управител Пламен Чингаров сподели: „Преди 12 месеца ние си пожелахме „да направим нашето Лайънс семейство по-красиво, по-величествено, по-хармонично”. През тази бързо преминала година, всички вие организирахте и подкрепяхте оригинални инициативи и значими Лайънс каузи, като ги изпълвахте с ентусиазъм, съдържание и емоция. Благодарение на всички вас идеите и кампаниите за „силата на хармонията”, „света на услугите”, „подарената усмивка”, „оригами за надежда”, „дари звезди в детските очи”, „сподели мира”, придобиват реални измерения и са свързани с конкретни лица и успехи.”

Сред официалните гости бяха лидери на Лайънс движението от Германия и Гърция и представители на Лайънс клубовете от Солун, Драма, Скопие и Охрид.

В рамките на два дни участниците се включиха в организираните тематични обучения. Станаха свидетели при определяне на младежкия посланик на България за Лайънс Европа форум 2016. Сътвориха и откриха изложба с постери, пресъздаващи клубните постижения през годината. Проведоха отчетно – изборно Общо събрание и избраха новия Кабинет 2016-2017 с Дистрикт Управител Момчил Корназов (ЛК Габрово).

Отличия получиха Лайънс членове и клубове, които с енергията, ентусиазма, труда и средствата си сътвориха много добри дела. Награди по направления получиха Лайънс клубовете от Русе, Пловдив, Панагюрище, Велинград, Габрово и Свиленград, а старозагорският Лайънс клуб Августа с президент Анелия Кънева заслужено спечели признанието КЛУБ НА ГОДИНАТА  и голямата парична награда от 1000 лв. На специална тържествена сбирка ДУ Пламен Чингаров гостува на КЛУБА на ГОДИНАТА в клуб ЛЕОН, Стара Загора и връчи отличията заедно с наградния чек и грамоти за цялостната дейност на Августа заедно с новия Лайънс флаг, който ще присъства на всички клубни дейности и събития. Поздравления получи и Мариана Стоилова като председател на Комисията по околна среда на АЛК Дистрикт 130 България заедно с пожелания за успешна работа и през 2016-2017 Лайънс година като Председател на зона Изток.

През изтеклата година 2015-2016 старозагорци проведоха безплатни профилактични очни прегледи на деца от 5 до 7 години, сгъваха японски оригами в открити уроци с деца и японката Хидео Токуно, дариха хранителни и санитарни продукти на социалната кухня към храм „Свети Димитър“ и дома за социални грижи в с. Лясково, изградиха спортни игрища за плажен волейбол и други игри на открито в парк „Станционна градина“, осъществиха побратимяване със солунския Лайънс клуб Хераклея, участваха в разяснителни кампании за превенция на диабет и хигиена на ръцете сред старозагорската общественост и подкрепиха благотворителни инициативи на Ротари, Зонта, Инер уил клубове в Стара Загора и участваха активно в Дарителския кръг на Обществен дарителски фонд и Обединена Европа.

Предстои финал на успешната Лайънс година за ЛК Августа в края на юни, когато досегашният президент Анелия Кънева ще предаде щафетата на Николай Колев, който ще ръководи клуба през следващата 2016-2017 година. Вече са набелязани и следващите дейности – предстоят поредица от нова серия безплатни профилактични прегледи на зрението на деца от 5 до 7 години през септември и за диагностика на глаукома при възрастни през есента. Старозагорските лъвове подготвят и довършване на мека настилка и пейки за новите спортни игрища в парк „Станционна градина“, които скоро ще бъдат открити и достъпни за жителите на града.

Може би искате да прочетете и...