Съвместна работа на Лайънс клуб „Стара Загора-Августа“, Лайънс клуб „Плевен“ и Лайънс клуб „София Капитал“

Лайънс клуб „Стара Загора-Августа“ съвместно с Лайънс клуб „Плевен“ и Лайънс клуб „София Капитал“ дариха на децата от 27-те детски градини в община Стара Загора над 8000 броя конструктори и книжки за оцветяване под мотото „Играй с приятели офлайн и конструктори „Magic Nuudles“. Свидетелствата за дарение бяха връчени на зам.-кмет Иванка Сотирова на пресконференция в Община Стара Загора. На нея присъстваха Анелия Кънева, вице дистрикт управител на Лайънс клуб Интернешънъл, Анастасия Гидикова, президент на Лайънс клуб „Стара Загора-Августа“, Ивайло Стоянов, президент на Лайънс клуб „Плевен“, както и членове от старозагорския клуб.

„Това е една прекрасна инициатива на Лайънс движението в България. Инициатива за формиране креативността на децата в детските градини. Това е добре дошло, защото ако не се занимаваме с децата от най-ранна възраст, после възпитанието и обучението става трудно“, каза Иванка Сотирова.

„Благодарим на Община Стара Загора, че ни дава възможност да направим добро, да дарим над 8000 конструктора и книжки за рисуване, чрез които се развива фината моторика при децата и се провокират детското въображение и творчество. За Лайънс движението е традиция да твори добро и да реализира проекти, насочени към нашето бъдеще – децата. Задаваме общуването с и на децата заедно в игри и творчески занимания, като основа на изграждане на традиции и навици да говорят, да се развиват, да се забавляват и творят без електронни устройства“, сподели Анастасия Гидикова. По думите й това е продължение на инициативата „Играй с приятели офлайн“.

В деня на човечността конструкторите бяха дарени на детските градини в Община Казанлък – над 300 броя конструктори и книжки за оцветяване.
Благодарим за възможността и подкрепата заедно да творим добро за нашите деца на Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова.
Добрините с Лайънс клуб „Стара Загора-Августа“ стигнаха и до децата в детските градини на Община Раднево, Община Чирпан, Община Гълъбово и Община Павел баня!

В навечерието на Коледа конструктори получиха и децата от Домовете от семеен тип за деца с и без увреждания, лишени от родителски грижи, малките ни приятели от СУ „Васил Левски“, гр. Гълъбово, талантливите танцьори и спортисти от „Меджик степ“ и Клуб по карате „Берое“.

Може би искате да прочетете и...