Осигурена апаратура за профилактика на глаукома при възрастни

  • IMG_20160629_155708a
  • IMG_20160629_155723a
  • IMG_20160629_155826a

Като продължение на традиционните си благотворителни дейности за безплатна профилактика на зрението при деца и възрастни Лайънс клуб Стара Загора – Августа закупи преносим тонометър. Уредът ICARE измерва вътреочното налягане и служи за бързо, удобно и безконтактно диагностициране на глаукома. Глаукомата е водеща причина за необратима слепота в света. Повишеното вътреочно налягане е важен рисков фактор за развитие на увреждане на зрителния нерв и за прогресия на заболяването. Основните предимства на закупения апарат са, че е малък, удобен и преносим, не се изисква упойка за прегледа.

Освен успешния първи етап безплатни очни прегледи на деца от 5 до 7 години, проведен през април т.г. членовете на клуба планират допълнителни прегледи в началото на новата учебна година, отново в Оптика Класик, Стара Загора при офталмолога и член на клуба д-р Елмира Минчева.

Новозакупеният тонометър ще се ползва за масови безплатни скрининги за профилактика на глаукома при възрастни, включително и в близките на Стара Загора населени места.

Може би искате да прочетете и...