Лайънс клуб дарява за медиците на България

Днес 20 май 2020г. Лайънс клуб Стара Загора Августа, Лайънс клуб Стара Загора, Лайънс клуб Стара Загора Тракия и младежите от Лео клуб Стара Загора Августа дарихме в нашия град 15 броя изключително качествени средства за индивидуална защита за многократна употреба, включващи гащеризон, шлем, маскии ръкавици. Още 7 комплекта от защитните облекла бяха дарени от нас и в гр.Ямбол.

В още 22 града на България такива комплекти дариха и други наши лайънс приятели. Комплекти се предоставят на екипите на Центровете за спешна медицинска помощ чрез Лайънс клубовете в съответните градове.

В условията на безпрецедентна световна пандемия, членовете на Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“, не прекратиха своята служба в полза на обществото, въпреки опасната болест, не се спряха нито за миг във високоморалната си и благородна дейност и не предадоха своя девиз „Ние служим!“.
В началото на месец май 2020 год., Асоциацията получи от международната Лайънс фондация – LCIF /Lions Clubs International Foundation/, грант в размер на 10 хиляди долара за средства за индивидуална защита за героите на Република България – медиците от първа линия, борещи се с COVID-19. Благодарение щедростта на дарителите в световен мащаб LCIF е разпределила за борба с пандемията 199 гранта на обща стойност US$ 3 533 655.
С дарената сума бяха закупени и даряваме в 22 града в България 200 броя изключително качествени средства за индивидуална защита за многократна употреба, включващи гащеризон, шлем, маски и ръкавици.
Гащеризоните са изработени от специален плат, осигуряващ най-високо ниво на защита и многократна употреба /изпиране до 50 пъти/, с европейски сертификати за качество, произведени от фирма МАК АД, Габрово.
Облекла с това качество се произвеждат единствено в България от целия ЕС.
Лицевите щитове /шлемове/ са изработени от плътен поликарбонат с изключителна здравина и еластичност и висококачествена рамка от неръждаема стомана, позволяващи термична дезинфекция до 121 ̊С в автоклав и могат да се носят с очила и маска, произведени от фирма Нико Технологии ООД, Габрово.
Защитните комплекти се даряват в 22 града на 20 май 2020 г. на екипите на Центровете за спешна медицинска помощ чрез Лайънс клубовете в съответните градове.
Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“ е силно ангажирана с живота и процесите на развитие на българското общество.
С това дарение изразяваме нашата подкрепа и съпричастност към работатат на смелите българските медици, които са белите рицари с големи сърца и грижовни длани, застанали да бранят здравето и живота ни, на горещата COVID-19 барикада.
Ние от Лайънс България сме верен и постоянен партньор на хората в нужда и с добротворството си сме винаги с една крачка по-близо по пътя за помощ и промяна на човешките съдби, тук и сега.

„Ние служим за България!“

Може би искате да прочетете и...