Подкрепа за музикален талант

Лайънс  клуб „Стара Загора – Августа” дари сумата от 650лв. на даровитата млада пианистка Сибел Зейнелова за подпомагане таксата за обучението й по музика в Mannes College The New School For Music в Ню Йорк, САЩ през учебната 2015-2016 година. Само 25 пианиста се приемат годишно в елитната музикална консерватория, от които само няколко са класирани и за стипендия, покриваща част от таксата за обучение. Сред малцината избрани е и Сибел Зейнелова, но са нужни още средства за остатъка от таксата ($ 17 424). Всички членове на клуба взеха присърце каузата да помогнат и по други възможни начини за събирането на нужните средства на Сибел. Споделяме информация за пианистката с надежда, че и други Лайънс приятели ще помогнат, за да продължи Сибел да развива и прославя българския музикален талант.

Сибел Зейнелова е родена през 1995г. в Казанлък, България и започва своето музикално обучение на 7 годишна възраст под ръководството на известния клавирен педагог Елена Юлиянова. От 2012 година тя е приета в класа по пиано на Доц. Д-р Илия Чернаев, преподавател в НМА „Панчо Владигеров” и е негова редовна ученичка в НМУ „Любомир Пипков” – град София.

По настоящем Сибел е студентка в Инструментален Факултет на НМА „Проф. Панчо Владигеров“, София.

Сибел е ежегодна носителка на Стипендия за даровити таланти на Министерство на Културата и Министерство на образованието и науката за периода 2005-2013. Участва в Клуб 2010, 2011 и 2014 на “Успелите деца на България”, Фондация Димитър Бербатов. Награждавана е за своите приноси и високи постижения в сферата на изкуството от Община Казанлък. През юли 2012г. участва в „Лятна музикална академия” в La Roche D’Hys, Франция, където свири в Гала-концерта на най-добре представилите се участници. През август 2014г. участва в XXII-рото издание на “International Klaviersommer Festival” – Кохем, Германия, където е избрана да открива Заключителния концерт на фестивала.

За контакт: sibella.zeynelova@gmail.com, тел. 0892241867, www.facebook.com/SibelZeynelova

Може би искате да прочетете и...