Ден на LIONS в ООН

Ден на LIONS в ООН – повод да споделим добрите дела

През март всяка година Денят  на LIONS в ООН  се отбелязва със специална церемония и обяд на посланиците в главната квартира на ООН в Ню Йорк. Лайънс клубовете по света организират по този повод разнообразни национални прояви.

Ежегодното  честване на Деня на Лайънс в ООН се провежда от 71 години. От началото на сътрудничеството през 1945 година, Лайънс и ООН са работили заедно по голям брой хуманитарни проекти по света. Денят на Лайънс в ООН дава възможност на членовете ни да научат как заедно с Организацията на Обединените нации можем да продължим да помагаме на хората в нужда на глобално ниво. Лайънс клубовете осигуряват доброволци и финансова подкрепа за проекти на УНИЦЕФ, Световна Здравна Организация и ЮНЕСКО.

През 2016 в България Денят на Лайънс в ООН се отбелязва чрез редица мероприятия,  които да популяризират дейността на Лайънс клубовете, основните Лайънс приоритети и LIONS Европа Форум-2016,  който ще се проведе през месец октомври в  София. В продължение на практиката  от миналата година Асоциацията на Лайънс клубовете в България предостави възможност на всички клубни президенти и определени от клубовете Лайънс лидери, съвместно с Регионалните и Зонални представители, да представят свои добри практики, успешни инициативи и бъдещи проекти на организирани пресконференции по места.

Съвместна пресконференция с участието на президентите на ЛК Стара Загора – Августа, ЛК Стара Загора – Тракия и втори вице-дистрикт управител Васил Клявков се състоя в Стара Загора. Пред журналисти представихме по-важните дейности и постижения на старозагорските Лайънс-и през изтеклата година и запознахме обществеността с предстоящите ни проекти – завършване на спортните игрища за плажен волейбол и други игри на открито в парк „Станционна градина“ до Колодрума, както и планираните за края на април безплатни профилактични прегледи за откриване на очни заболявания и нарушения в зрителната острота в ранна детска възраст (последна група в детските градини).

Цялата пресконференция вижте тук:

http://www.bta.bg/bg/live/show/id/0_h227ego0

Може би искате да прочетете и...