Дари звезди в детските очи

Безплатни прегледи за детското зрение

От 15 до 23 април в Стара Загора в рамките на кампанията „Оригами за надежда – Дари звезди в детските очи“ ще се проведат безплатни профилактични прегледи за откриване на очни заболявания при деца от 5 до 7-годишна възраст. Прегледите ще се извършват от специалист очни болести д-р Е. Минчева в Оптика Класик, бул. Цар Симеон Велики 117 след записване на тел. 042/603006. Графикът предвижда прием за прегледи в удобно за родителите и децата време, включително в събота. Информация ще бъде оповестена и в детските градини и училища.

Кампанията за детско очно здраве се организира и финансира от старозагорския Лайънс Клуб Августа със събрани средства на благотворителен бал на клуба, проведен наскоро. За привличане на дарения за каузата допринесоха и хартиените фигури оригами, изработени от старозагорски деца с помощта на японката Хидео Токуно от гр. Шипка и от приятели на клуба.
Лайънс клуб Стара Загора Августа традиционно реализира благотворителна дейност, свързана с приоритетните за Лайънс движението – профилактика на зрението и помощ за незрящи; запазване на околната среда, работа с деца и младежи, борба с глада и помощ за социално-слаби.

Профилактичният скрининг на детското зрение ще се проведе на няколко етапа в рамките на цялата 2016 година, като има за цел да се открият отклонения в зрителната острота и други нарушения на зрението при деца в последна група на детските градини и предучилищна възраст. Тази възраст е особено важна за откриване и лечение на зрителни проблеми. Откриването им в ранна детска възраст позволява да се приложи подходяща терапия за нормално развитие на зрителната система. Желаещите родители ще могат да заведат децата за безплатен преглед при специалист – офталмолог, а при установени отклонения ще бъдат консултирани и насочвани за лечение при необходимост.

Може би искате да прочетете и...