Лайънс клуб Стара Загора Августа и националният координатор на проекта FAST Heroes 112 / БЪРЗИ ГЕРОИ 112 презентирахме в Община Стара Загора програмата на проекта и начертахме първите стъпки за ефективна реализация със съдействието на ръководството на Общината, Регионално управление на образованието-Стара Загора и УМБАЛ „Проф.  Д-р Стоян Киркович“ АД Стара Загора. Проектът „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ е здравнообразователна програма, насочена към деца от 6 до 9 години и техните семейства. Програмата обучава как да се разпознават симптомите на инсулт и как да се действа правилно в случай на спешност.

В България програмата „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ стартира през м. април 2021 г. с помощта на Световната Организация по Инсулт и има подкрепата на Министерството на Здравеопазването, Министерството на Образованието и Науката и на Българско Дружество по Неврология.

За една година „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ се реализира в 97 училища и детски градини в България, с участието на над 250 преподаватели, като са обучени повече от 1900 деца и техните семейства – още над 11 000 възрастни, а в Стара Загора пилотно се включиха Детска градина 66 „Детски Рай“ и НУ „Димитър Благоев“. Нашата цел е да включим и да обучим възможно най-голям брой деца в община Стара Загора.

Вярваме, че Програмата спасява живот и полага жизненоважни знания и умения в борбата с тежките последици от инсулта.

Заедно можем повече с каузи в полза на обществото!

Може би искате да прочетете и...